Nyílászáró csere - SolarKonstrukt

Csökkentse otthona hőveszteségét, cseréljen nyílászárót!


Magas a fűtésszámlája, és mégis úgy érzi sosincs kellően meleg otthonában? A probléma egyik lehetséges kiváltó oka a korszerűtlen nyílászáró lehet. Segítünk a megoldásban!


A megfelelő hőszigetelés egyik kulcsfontosságú elemét egyértelműen a nyílászárók adják.Miért érdemes nyílászárót cserélni?


  Megfelelő nyílászárok beépítésével otthona hővesztesége akár 10-15%-kal is csökkenhet.


  Megszüntethetőek a huzat problémák.


  Gyorsan megtérülő befektetés.


  Javul a hőérzetünk.


  Növelik ingatlana értékét.


  A mai modern ablakok kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkeznek, nem csak a hőt tartják távol, hanem a zajt is.  Amit tudnia kell nyílászáró csere előtt:


  - Új nyílászárók beépítése esetén megszűnik a huzat, viszont így a megfelelő légcseréről egyéb módon kell gondoskodni (gyakoribb szellőztetés, vagy szellőző rendszer kiépítése).


  - A nyílászárók utólagos cseréje viszonylag nagy átalakítással és bontással is járhat.Kivitelezés


A kivitelezés elejétől a megvalósításig segítünk partner cégünkkel együttműködve. Felvázolják a lehetséges megoldásokat, és szakszerű tanácsokkal látják el Önt, majd segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb nyílászárót.Tanácstalan? Nem tudja, hogy merre induljon el ingatlana korszerűsítésekor? 


Energetikai tanácsadásunkkal komplex megoldást nyújtunk Önnek. Közösen kiválasztjuk az Ön számára leghatékonyabb megoldást, és végig visszük a tervtől a megvalósításig.

Tudta Ön? -Hasznos információk, ha nyílászáró csere előtt áll


Filtráció

A nem megfelelően szigetelt nyílászáró között huzat alakulhat ki, amely kiszippantja a lakásból a meleget – főleg azért, mert a radiátorok jellemzően az ablakok közvetlen közelében kapnak helyet. A probléma jelentőségéről koránt sem feledkezhetünk meg, a nyílászárók hőveszteségének jelentős része a filtrációs hézagoknak tulajdonítható.


Meleg- és hidegperemes üvegezés

A nem megfelelően szigetelő ablakok hatalmas energiaveszteséggel járnak. A legjelentősebb hőveszteség pedig az ablakok szélén alakul ki. A melegperemes technológia célja ennek a veszteségnek a redukálása.

A technológia lényege, hogy melegperem esetén a két üvegréteg nem találkozik a fémmel, műanyag bevonattal a végükön rendelkező távtartók kerülnek a nyílászáróba.

Tehát a két technológia közötti fő különbség az, hogy melegperemes üvegezés esetén a hőt nem viszi át egyik felületről a másikra, így meggátolja a páralecsapódást. Ezáltal hőt takaríthatunk meg, melynek eredménye a rezsi számláinkon látszódik meg.

Ha hosszútávon szeretnénk otthonunkat pénztárcabarát módon és energiatakarékosan fenntartani mindenképp érdemes elgondolkodnunk melegperemes technológiával készült ablakok beszerelésében.


Légkamrák száma


A légkamrák száma nagyban befolyásolja az ablakok hő- és hőszigetelő képességét, minél nagyobb a kamrák száma, annál nagyobb hőszigeteléssel rendelkezik nyílászárónk. A műanyag ablakok tokjában és szárnyában lévő kamrákat mindig függőleges osztásonként kell számolni. Mindenképp érdemes figyelembe vennünk, hogy mit bír el az ablak vasalata, általában, ha növeljük a kamrák számát az a tok és a szárnyszerkezet szélességét is növeli.
Vasalat


Vasalatnak nevezzük a nyílászáró azon alkatrészeit melyek lehetővé teszik működését, tehát a nyitást, eltolást, buktatást, zárást.