Napelem - SolarKonstrukt


Legyen Ön is napelem tulajdonos!


A napelemes rendszerek egy hatékony és környezetbarát megoldást jelentenek az otthonok és vállalkozások energiaigényeinek kielégítésére. A napelemes rendszerek az áramot a napsugárzás segítségével állítják elő: a megtermelt egyenáramot egy inverter alakítja át váltóárammá, amelyet aztán a háztartási eszközök használnak fel. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért érdemes napelemes rendszert telepíteni.

Miért érdemes napelemes rendszert telepíteni?

Környezetbarát energiaforrás

A napelemes rendszerek által termelt energia környezetbarát, mivel nem jár károsanyag-kibocsátással. Az áramtermelés a napsütés segítségével történik, ami ingyenes és korlátlanul rendelkezésre áll.

Pénzt spórolhat

A napelemes rendszerek telepítése hosszú távon pénzt takarít meg Önnek. Az általuk termelt áram segítségével csökkentheti az energiafelhasználást a számláin, és az áramszolgáltatótól függetlenül állíthatja elő saját energiaszükségletét.  

Értéknövelő hatás

A napelemes rendszer telepítése növelheti az ingatlan értékét. Azok az ingatlanok, amelyek rendelkeznek napelemes rendszerrel, vonzóbbak lehetnek a vevők számára, mivel a rendszer hosszú távú megtakarítást és környezetbarát megoldást jelent.

Miért minket válasszon?

Minden ügyfél különböző, éppen ezért munkatársaink időt és energiát fordítanak az Ön igényeinek megismerésére, hogy annak megfelelő árajánlatot dolgozzanak ki. A termékkínálatunk összeállításakor olyan gyártókat választottunk, akik garantálják a megbízható minőséget és szervizhátteret biztosítanak termékeikhez. Cégünk a napelem telepítése mellett a rendszerek diagnosztikáját és tisztítását is elvégzi egy külön, kizárólag ezen feladatok ellátására fenntartott karbantartó csapattal annak érdekében, hogy rendszere mindig megfelelően működjön.


Nálunk nem érheti meglepetés, pontosan azt kapja, amit megbeszéltünk!


  Az előzetes árajánlatát csak úgy készítjük el, hogy munkatársunk előtte telefonon egyeztet Önnel.


  Kollégánk személyesen keresi fel Önt a telepítés helyszínén és a részletek ismeretében a legjobb megoldást ajánlja Önnek.


  Szerződéskötést követően Önnek nincs további teendője, nem kell aggódnia az engedélyeztetés miatt, mindent mi intézünk.


  Kivitelező csapatunk nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll, akik az Önnel előre egyeztetett időpontban telepítik napelemes rendszerét a műszaki terveknek megfelelően.


  Telepítést követően is bármikor számíthat segítségünkre, hiszen hivatalos szervizpartnerei vagyunk a legnagyobb inverter gyártóknak.
Teljeskörűen korszerűsítené otthonát? Tanácstalan? Nem tudja, hogy merre induljon el?


Energetikai tanácsadásunkkal komplex megoldást nyújtunk Önnek. Közösen kiválasztjuk az Ön számára leghatékonyabb megoldást, és végig visszük a tervtől a megvalósításig.


Tudta Ön? - Hasznos információk, ha napelem telepítés előtt áll


kW

A kW a kilowatt szó rövidítése, a teljesítmény mértékegysége. 1 kW (kilowatt) = 1000 W (watt), 1000 kW = 1 MW (megawatt).

kWh

A kWh a kilowattóra szó rövidítése, a fogyasztás mértékegysége, megmutatja, hogy elektromos eszköze egy óra alatt mennyit fogyaszt. Például, ha a hajszárító egy órán keresztül megy, mennyit fogyaszt.

kWp

A kWp az angol kilowatt peak szó rövidítése, magyarul pillanatnyi csúcsteljesítményt jelent. A napelemes rendszerek esetében ezt használják a rendszer pillanatnyi teljesítményének kifejezésére.

DC

Az egyenáram (angolul direct current) rövidítése. Az egyenáram olyan elektromos áram, amelyben a töltéshordozók időben állandó vagy változó mennyiségben, de egyazon irányban haladnak. A napelemek közvetlenül egyenáramot állítanak elő.

AC

A váltakozó áram vagy váltóáram (angolul alternating current) rövidítése. A váltakozó áram olyan elektromos áram, amelynek iránya és intenzitása periodikusan változik. Miután a napelemek egyenáramot állítanak elő, inverter alkalmazása szükséges ahhoz, hogy a váltakozó árammá alakítsa és így használni tudjuk háztartási gépeinket.

Smart Meter

A Smart Meter, azaz okos fogyasztásmérő segítségével pontosan nyomon követhető a pillanatnyi napelem termelés, a pillanatnyi fogyasztás, valamint, hogy ezek hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ezáltal pontos képet kaphat arról, hogy mikor mennyit fogyaszt, és azt hozzáigazíthatja a napelem termeléshez.

Visszwatt védelem

A visszwatt védelemmel ellátott napelemes rendszer esetében csak annyi energiát termel a rendszer, amennyit a háztartás az adott pillanatban fel is használ, tehát ezáltal nem táplálhat vissza a közcélú hálózatra.

Mit jelent a hálózatra visszatápláló rendszer?

Hálózati visszatáplálás esetén a napelemek által termelt energiát egy inverteren keresztül betápláljuk, vagy visszatápláljuk az áramszolgáltató hálózatába. A hálózati visszatáplálás lényege, hogy két irányból is lehetőségünk van áramfelvételre. Amikor üzemel a napelem, az általa termelt energiát hasznosítjuk, ha pedig ép nem üzemel (pl: az esti órákban), akkor az áramszolgáltatótól vételezünk áramot.

Mi a szigetüzemű rendszer?

A sziget üzemű rendszereknél a megtermelt energiát akkumulátorokban tároljuk. Ez olyan helyeken előnyös elsősorban, ahol nincs lehetőség az áramszolgáltató hálózatára való csatlakozásra, vagy az csak nagyon nagy költségek árán építhető ki (pl: tanyák, erdészházak). Ilyenkor a napelemek által előállított áramot egy töltésszabályozón keresztül az akkumulátorokba tápláljuk, így az eltárolt áram segítségével olyan időszakokban is képesek vagyunk az energiaellátást biztosítani, amikor nem üzemelnek a napelemeink (pl: esti időszak).

Milyen a hibrid üzemű rendszer?

A hibrid üzemű napelemes rendszer a hálózatra visszatápláló rendszerek olyan típusa, amely akkumulátorral van kiegészítve. Amennyiben nincs éppen fogyasztás a háztartásunkban, akkor akkumulátorokban kerül elraktározásra későbbi felhasználás céljából, vagy akár vissza is tápláltathatjuk a hálózatba a felesleget. Itt tehát a hálózatból, napelemből és az akkumulátorból van lehetőség az áram vételezésére.