Klíma - SolarKonstrukt

Klímával korszerűsítené otthonát? 


Manapság már nélkülözhetetlen eszköz egy háztartásban. Segítségével költséghatékonyan növelheti otthona komfortérzetét!Miért érdemes klímát vásárolnunk?


  Két funkció érhető el: hűtés és fűtés.


  Működtetéséhez kedvezményes díjszabású H tarifa vehető igénybe.


  Biztonságos, nem áll fent a szén-monoxid mérgezés veszélye.


  A mai modern klíma működtetése már rendkívül költséghatékony.


  Kevésbé zajos.


  Helyigénye minimális.


  Kivitelezése gyors.


   Amit tudnia kell klíma vásárlás előtt:

  

  - A kedvezményes díjszabású H tarifa jogszabályi körülménye bármikor változhat.


  - A beltéri egység működése minimális zajjal járhat.


  - Tisztítása évente legalább egyszer szükséges (ha fűtésre is használjuk akkor kétszer egy évben), ha ez elmarad az hatással lehet az egészségünkre és a készülékünk élettartamára.


  - Fontos tudni mire akarjuk használni a klímát. Abban az esetben, ha nyáron hűtésre, és az átmeneti időszakban minimális fűtésre használjuk, akkor elegendő egy alap készülék is. Amennyiben szeretnénk tartósan fűtésre használni akkor egy fűtésre optimalizált készüléket válasszunk, ilyenkor számolni kell azzal, hogy a beruházási költség magasabb.


  - Fontos tudni, hogy a padlófűtéshez képest más hőérzetet ad.Kivitelezés


Az, hogy pontosan milyen és mekkora teljesítményű klímára van szüksége függ a klimatizálni kívánt helyiség nagyságától, tájolásától, szigetelésétől.

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére egészen a tervtől a megvalósításig.

Prémium minőségű, Daikin és Fisher klímákkal dolgozunk, a legjobb eredmény elérésének érdekében. Szolgáltatásaink

Klímaszerelés

Vállaljuk a klímák beszerelését és beüzemelését, amit minden esetben megelőz egy ingyenes helyszíni felmérés, ahol közösen átbeszéljük az Ön egyedi igényeit.

Klímatisztítás / Karbantartás

A klímatisztítást és karbantartást mindenképpen javasoljuk hűtési vagy fűtési szezon előtt elvégeztetni, ami azért fontos, hogy a készülékünk jól és hosszútávon működjön. Az egészségünk megőrzése érdekében is nagyon fontos a rendszeres karbantartás.


A mai modern klímák nem csak fűteni és hűteni is képesek, már rengeteg egyéb kényelmi funkciót is tudnak. Íme néhány példa:

Intelligens szem - pénz megtakarítás

Az intelligens szem egy energiahatékony funkció. Észleli, ha az emberek elhagyják az adott szobát, de bekapcsolva marad a készülék. A készülék automatikusan átkapcsol energiatakarékos üzemmódba, ha 20 percig nem érzékel mozgást. Ezáltal kevesebb hűt és fűt, de továbbra is biztosítja a kellemes komfortérzetet.

Légtisztító szűrővel rendelkezik

A légtisztító szűrők összegyűjtik és kiiktatják a baktériumokat, vírusokat, ammóniát, nitrogén-oxidot és egyéb mérgező anyagokat, mint például a dohányfüst, egy allergénmentes, tiszta levegőt hagyva maguk után. És mindezt teljesen észrevétlenül.

3D légáramlás - egyenletes hőmérséklet

A 3D légáramlás funkció horizontálisan és vertikálisan is képes irányítani a berendezés levegő áramlását. Ennek következtében kimagasló levegőelosztás érhető el, továbbá ez a funkció lehetővé teszi, hogy megválasszuk a légáramlás irányát.

Grid Eye padló- és jelenlét-érzékelő

A jelenlét-érzékelő lehetővé teszi, hogy a levegőt a személyektől eltérő irányba terelje. A padlóérzékelő képes érzékelni a padló hőmérsékletét, ezáltal biztosítja az egyenletes hőelosztást a mennyezet és a padló között.

Heti időzítő - egy komfortos otthonba való hazatérés

A heti időzítő lehetővé teszi, hogy a teljes hétre beprogramozza klímáját, így nem kell foglalkoznia a berendezés kézi ki- és bekapcsolásával. Maximálisan 4 műveletet lehet a hét minden napjára előre beütemezni.

Klíma működtetése bármikor, bárhonnan

Internet kapcsolattal klímája egyszerűen, könnyen és közvetlenül szabályozható, okostelefonja, vagy táblagépe segítségével. Ez a funkció egy meglévő WLAN hálózatot igényel, amire a berendezést szükséges csatlakoztatni.Tanácstalan? Nem tudja, hogy merre induljon el ingatlana korszerűsítésekor?

 

Energetikai tanácsadásunkkal komplex megoldást nyújtunk Önnek. Közösen kiválasztjuk az Ön számára leghatékonyabb megoldást, és végig visszük a tervtől a megvalósításig.

Tudta Ön? - Hasznos információk, ha klíma vásárlás előtt áll.


A klímáknál az alábbi mutatókkal fog találkozni. Lényegében minden mutató azt méri, hogy a készülék 1 kW áramból mekkora fűtési vagy hűtési energiát képes előállítani, egy teljes szezon, illetve egy meghatározott külső és belső hőmérséklet esetén. Minél magasabbak ezek a mutatók annál energia hatékonyabb a berendezés.

SEER mutató

A hűtési szezon alatti hatékonyság: Ez az érték megmutatja, hogy készülékünk hányszoros hűtőteljesítményt fog biztosítani a befektetett elektromos áramból, egy teljes hűtési szezonban.


 SCOP mutató

A fűtési szezon alatti hatékonyság: Ez az érték a megmutatja, hogy készülékünk hányszoros fűtőteljesítményt fog biztosítani a befektettet elektromos áramból, egy teljes fűtési szezonban.


EER mutató

Energia hűtési hatékonyság: Ez az érték megmutatja, hogy készülékünk hányszoros hűtőteljesítményt fog biztosítani a befektetett elektromos áramból egy meghatározott fix külső és belső hőmérséklet esetén.


COP mutató

Fűtési hatékonyság: Ez az érték megmutatja, hogy készülékünk hányszoros fűtőteljesítményt fog biztosítani a befektetett elektromos áramból egy meghatározott fix külső és belső hőmérséklet esetén.


R32, R410A hűtőközegek

A korábban használt R410A-t folyamatosan váltja fel az R32-es jelölésű gáz, mely egy olyan speciálisan előállított hűtőközeg, amely sokkal kevésbé károsítja az ózonréteget.


Környezetbarát gáz, a GWP értéke (A GWP megmutatja, hogy egy adott anyag mennyiben járul hozzá a globális felmelegedéshez) is jelentősen alacsonyabb, mint a jelenleg is használt R410A hűtőközegnek. Az R32 szagtalan és gyúlékony, bár gyúlékonysága olyan alacsony, hogy csak közvetlen tűz esetén gyullad meg. Egy komponensű gáz, így szivárgás esetén sokkal egyszerűbb a kezelése, csak után kell tölteni a hűtőközeget.


Az R410A-t 2010 óta használjak a klímákban. Jelenleg is még a klímák számottevő része ezzel a hűtőközeggel van feltöltve. 2025-től az R410A hűtőközeg használata már tilos lesz magas ózonréteg károsító hatása miatt. Ez viszont két komponensű gáz, így szivárgás esetén a feltöltése teljes lefejtést igényel.


H-Tarifa, GEO tarifa

A H- és GEO tarifa kedvezményes áramtarifák, a normál árhoz képest kedvezőbben lehet igénybe venni hőszivattyúk, hőszivattyús klímaberendezések és egyéb megújuló energiaforrások kiépítése esetén.


H tarifa igénylése esetén szolgáltatótól függően berendezésünk COP értéke legalább 3 kell legyen, vagy SCOP értéke 6 kW teljesítményig 4.1-es, 6.1 és 11.9 kW teljesítmény között 3.8-as, 12 kW teljesítmény felett 3-as.


Fontos tudnunk, hogy a GEO kedvezményes tarifa a H-tarifával szemben kizárólag az ELMÜ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területein elérhető el.


Alábbi táblázatunkban bemutatjuk a tarifák közötti különbségeket:


GEO tarifa

H tarifa

Egész évben igénybe vehető kedvezményes áron

Csak fűtési időszakban vehető igénybe a kedvező díjszabás 

(okt. 15-től ápr. 15-ig)

Kedvezőbb áramszámla éves szinten
Április 16. és október 16. között a normál, A1-es tarifa kerül kiszámlázásra
Fűtési időszakban magasabb az ára, mint a H tarifának
Fűtési időszakban kedvezőbb, mint a GEO tarifa
Vezérelt tarifa, a csúcsidőszakban, napi 2x2 órára szünetel a  hűtés-fűtés, és a HMV (használati melegvíz) készítése
A H tarifával ellátott készülék folyamatosan használhatóak, nem áll le a HMV készítés