Napelemes rendszer 5 egyszerű lépésben - SolarKonstrukt
Napelemes rendszer 5 egyszerű lépésben

2022 Június 10.

Napelemes rendszer 5 egyszerű lépésben

Amennyiben már megfogalmazódott a gondolat, hogy napelemes rendszert szeretne telepíteni, az alábbi blogbejegyzésünkben számos hasznos információt talál.

Nem hagyjuk magára! Segítünk. Cégünk nem csak napelem telepítést vállalja, hanem  a teljeskörű ügyintézést is elvégzi, az egész folyamat során számíthat ránk.

Mindössze 5 lépés napelemes rendszere felé:

1. Kapcsolatfelvétel:

Két féle módon történhet meg

a) Ajánlatot kér weboldalunkon keresztül:

Lehetősége van a weboldalon keresztül az ajánlatkérés fül alatt, személyes adatai megadásával ajánlatot kérni. Az egyik legfontosabb adat: átlagos havi/éves áramfogyasztás megadása. Szakértőink ezáltal tudják megállapítani, mekkora rendszerre lesz szükség az áramszámla kiváltásához.

Ebben az esetben a helyszíni felmérést egy indikatív ajánlat előzi meg.

b) Telefonos egyeztetést követően helyszíni felméréssel:

Telefonos vagy személyes egyeztetés után, kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot a helyszíni felmérés időpontjának egyeztetéséről, melyet ezután egy kulcsrakész ajánlatot kap.

2. Szerződés kötés+ HMKE (háztartási méretű kiserőművek) ügyintézés 

Az ajánlat elfogadása után kerül sor a szerződéskötésre.


Ezt követően kollégáink igénybejelentőt nyújtanak be az áramszolgáltató felé. A benyújtott igény elbírálása általában 30 nap.

Ezután műszaki felülvizsgálatot végez a szolgáltató, a műszaki gazdasági tájékoztató után pedig a következő lépés a csatlakozási tervdokumentáció benyújtása.

3. Kivitelezés

A csatlakozási dokumentáció elfogadása után kezdődhet a kivitelezés. Műszaki kollégánk a telepítés időpontjának egyeztetése céljából telefonon fogja keresni Önt.

4. Áramszolgáltató mérőóra lecserélés + ellenőrzés

A kivitelezést követően a mérőóra cserével kapcsolatban a szolgáltató, vagy egyik partnercége hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Az áramszolgáltató vállalja, hogy a Készre jelentés beérkezésétől számított 15 naptári napon belül felkeresi a fogyasztási hely tulajdonosát a HMKE rendszer fogyasztói hálózatra való kapcsolására.

5.  Monitoring rendszer beállítása

Online rendszerfelügyelet segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető otthoni internet segítségével, akár okos telefonról is.