A Solar Konstrukt Kft. komplex fejlesztése - SolarKonstrukt
A Solar Konstrukt Kft. komplex fejlesztése

2023 Szeptember 7.

A Solar Konstrukt Kft. komplex fejlesztése

Nagy lépés a fenntartható mindennapokért!

A következő 10 évben az energetikai korszerűsítésekre minden eddiginél nagyobb szükség lesz, hiszen a korábbi olcsó energiaárak nem térnek már vissza többé. Mindenki számára fontos kérdés lesz, hogyan tudja megteremteni családja vagy vállalkozása energiabiztonságát. Mi, a Solar Konstrukt Kft.-nél ebben fogunk segíteni ügyfeleinknek és komoly fejlesztéseket hajtottunk végre ennek érdekében. Az elmúlt időszakban lezajlott beruházás részleteiről és a jövőbeli tervekről cégünk ügyvezetőit, Csányi Gábort (későbbiekben: CSG) és Romics Bélát (későbbiekben: RB) kérdeztük.

Mikor döntöttétek el, hogy belevágtok ebbe a jelentős beruházásba?

CSG: Már hosszú ideje gondolkodtunk egy saját telephely kialakításában, ugyanis az elmúlt években a Solar Konstrukt Kft. dinamikus fejlődése szükségessé tette a telephely bővítését. A beruházás körülbelül két évvel ezelőtt kezdődött el, ugyanis 2021-ben sikeresen pályáztunk egy akkor megnyíló GINOP pályázatra.

RB: A konkrét beruházás 2022 májusában kezdődött meg és körülbelül 14 hónap alatt készült el az új telephelyünk a Tűzoltó utcában. A pályázat keretében továbbá beszereztünk olyan eszközöket, amelyek az új szolgáltatásainkhoz elengedhetetlenek.

Milyen célokat tűztetek ki a fejlesztés kapcsán?

RB: Elsősorban 21. századi körülményeket szerettünk volna biztosítani a munkatársainknak, valamint a hozzánk betérő ügyfeleinknek.

Üzletünk látványterve

CSG: A Solar Konstrukt Kft. mindig is hosszútávban gondolkodott, kiforrott üzleti stratégiánk és terveink vannak a jövőre nézve. Elsősorban olyan iparágakban próbálunk helytállni, ami jövőbemutató és amire a közeljövőben nagy szükség lesz úgy, mint a megújuló energia és az energetikai korszerűsítés, felújítás.

RB: Ennek tükrében bővítettük szolgáltatáspalettánkat is. A napelemes rendszerek telepítése mellett immár hőszigeteléssel, klíma és hőszivattyú telepítésével is foglalkozunk, valamint energetikai tanácsadást biztosítunk az ügyfeleink részére.

CSG: Ahogy a szlogenünk szól: Rendszerben gondolkodunk, a fenntartható mindennapokért.

A cég életébe is igyekeztek beépíteni a „zöld” szemléletmódot?

RB: Maga az épület napelemes energiaellátású, tehát napelemekkel termeljük meg a saját energiánkat, a teljes épületkomplexum fűtése és hűtése pedig hőszivattyúval történik, így lényegében tisztán zöldenergiából, teljesen önellátóak vagyunk.

CSG: Így van, szerintem elengedhetetlen, különösen a jelen helyzetben, hogy mind a cégek, mind a magánszemélyek átvegyék ezt a gondolkodásmódot. Egy átgondolt energetikai korszerűsítés biztosan megtérülő befektetés a közeljövőben mindenki számára. Éppen ezért próbálunk egy komplex energetikai korszerűsítési szolgáltatáscsomagot nyújtani ügyfeleink számára. Úgy gondolom, mi erre felkészültünk mind szervezetileg, mind az ehhez szükséges eszközpark tekintetében.

Mik a céljaitok a jövőre nézve?

CSG: A napelemes kivitelezésben egy elég jelentős név voltunk már itt Szegeden és a Dél-Alföldi régióban. Célunk, hogy a továbbiakban már nem csak napelemes cégként, hanem tényleg egy komplex energetikai korszerűsítést végző építőipari partnerként legyünk ismertek. Bízunk benne, hogy a korábbi kialakult jó brandet tovább tudjuk vinni az energetikai korszerűsítés piacán is.