Elektromos padlófűtés - SolarKonstrukt

Hatékony fűtés, kedvező telepítési költséggel


Kellemes hőérzetet biztosító, könnyedén telepíthető fűtési megoldást keres? Az elektromos padlófűtés a legjobb választás. A fűtési rendszerhez nincs szükség gépészeti helyiségre, kéményre, a fűtési rendszer meglétéről csak egy termosztát a falon és a szobában uralkodó kellemes meleg árulkodik. Termékeink nagy népszerűségnek örvendenek a kivitelezők körében, hiszen a készre, fix méretre gyártott fűtőszőnyegek és fűtőkábelek gyorsan, minimális szaktudás mellett telepíthetőek.Mikor érdemes az elektromos padlófűtés mellett dönteni?


  Nagyobb átalakítás nélkül szeretné fűtését korszerűsíteni,


  gyorsan telepíthető,


  karbantartást nem igénylő megoldást keres,


  ha nem szeretné, hogy többé fázzon a lába,


  ha fontos a helyiségenként beállítható hőmérséklet,


  ha tartós megoldást keres.


  Amit tudnia kell padlófűtés telepítése előtt:


Érdemes szem előtt tartani, hogy mint a többi padlófűtési megoldásnál, az elektromos padlófűtésnél is létfontosságú szerepet játszik az aljzat hőszigetelése. Ennek hiányában nem csak a komfortérzet sérül, hanem üzemeltetési költsége is lényegesen magasabb lehet.Miért a Hemstedt?


A német Hemstedt kiváló minőségű termékek fejlesztésével foglalkozik, amelyek számos innovációs és környezetvédelmi díjat elnyertek.

Miben rejlik a Hemstedt termékek egyedisége?


HEM-SYSTEM

A HEM-SYSTEM innováció lényege, hogy a melegvég és a hidegvég csatlakozása átmenet/megszakítás nélküli külső szigeteléssel készül. Ez a kialakítás megkönnyíti a beszerelést, mivel a fűtőszőnyeg kábelszerkezete egyforma vastagságú, ráadásul 100%-osan szigetelt, vízálló. Vizes környezetben, beton/esztrich rétegben vagy a csemperagasztóban hatásos védelmet kínál a korrózió ellen. A tökéletes szigetelés megakadályozza a nedvesség behatolását a kábel belsejébe és ezáltal biztosítja a kábel megbízhatóságát és tartósságát.


DUPLA FŰTŐSZÁL

A Hemstedt egy másik nagy újítása a dupla fűtőszálas (külön-külön is vezérelhető) fűtőkábelek. A Green Electric Mat és Green Accu Mat termékek esetén lehetőség van a fűtőkábel teljesítményét megfelezni. A felfűtés során, mind a két kör, a hőmegtartáshoz pedig már csak az egyik üzemel. Vezérléséhez speciális Hemstedt termosztát szükséges.

Ez egy jövőbe mutató fejlesztés, hiszen amikor az energiaigényünket saját napelemes rendszerünkkel állítjuk elő, nagy jelentősége lesz ennek a fűtésteljesítmény szabályozási lehetőségnek.


Green Electric Mat (fűtőszőnyeg)


A német Hemstedt cég Green Electric Mat fűtőszőnyege hidegburkolat alá telepíthető. Az innovatív HEM-SYSTEM megoldásnak köszönhetően a meleg és hideg vég csatlakozása átmenet nélküli külső szigeteléssel készül. Ez biztosítja a kábel megbízhatóságát és tartósságát. Egy fűtőszál helyett dupla fűtőszállal rendelkezik, amelyek külön-külön is vezérelhetőek.


Green Accu Mat (fűtőszőnyeg)


A Hemstedt másik terméke az Accu Mat fűtőszőnyeg, amit betonrétegbe kell beépíteni. A fűtőszőnyeg nem más, mint egy fűtőkábel, amelyet a telepítés megkönnyítésére egy öntapadós műanyaghálóra fűznek fel. Ezt elsősorban újépítésű, energiatakarékos házaknál javasoljuk. Ez a termék is rendelkezik az említett innovációkkal: a HEM-SYSTEM megoldással és a két fűtőkörrel.  

BR-IM fűtőkábel


A Hemstedt BR-IM fűtőkábel aljzatbetonba telepíthető. A szabálytalan, egyedi alakú helyiségek telepítésénél rugalmasabban alkalmazható, hiszen a fűtőszőnyeggel ellentétben a fűtőkábel nincsen műanyaghálóhoz rögzítve, így tetszőlegesen helyezhető el a helyiségben. Szintén a HEM-SYSTEM megoldással készült. Vezérléséhez a fűtőkábelkehez hasonlóan duplaszenzoros termosztát szükséges.Az elektromos padlófűtések esetében mindenképp duplaszenzoros termosztátok használata ajánlott. A termosztát így nem csak a szoba levegőjének, hanem a padló hőmérsékletét is tudja mérni és szabályozni.


Lehetőség van akár otthonától távol, interneten keresztül – okostelefonos applikációval – beállítani a kívánt hőfokot. A termosztátot be tudja programozni bizonyos időszakokra is pl.: munka kezdésre fűtse fel a helyiséget, míg a munkaidő végén kapcsoljon ki.


Teljeskörűen korszerűsítené otthonát? Tanácstalan? Nem tudja, hogy merre induljon el?


Energetikai tanácsadásunkkal komplex megoldást nyújtunk Önnek. Közösen kiválasztjuk az Ön számára leghatékonyabb megoldást, és végig visszük a tervtől a megvalósításig.